"Правя го още от дете, защото много се вълнувах": Григор Димитров разказа за "сладък" навик


"Правя го още от дете, защото много се вълнувах": Григор Димитров разказа за "сладък" навик
Снимка: Getty Images

8905 0

Първата ракета на България Григор Димитров даде специално интервю за Tennis TV малко преди старта му на турнира в Монте Карло, част от сериите "Мастърс 1000". С него 32-годишният хасковлия поставя старта на сезона си на клей.

Гришо призна, че към момента иска да се задържи в "зоната", тъй като вече не е на 20 години. Той не иска да има отпускане и се цели в това да остане в тази си върхова форма възможно най-дълго време.

"Честно казано не съм мислли много за "ренесанса" ми. Имах някои чудесни седмици в последно време. Никога не е лесно, когато сменяш настилки. Мисля, че от много време не съм обръщал нещата толкова бързо в своя полза. Не искам да си позволявам отпускане, защото е добре да остана "в зоната", докато мога, и просто се опитвам да се концентрирам върху предстоящото.

Още: ВИДЕО: Реакцията на съперника му говори - Григор вече е "страшилище" в тениса

Опитвам се да се приспособя максимално бързо към настилката, но това никога не е лесна задача. Приемам много положително този скоростен обрат на събитията в моя полза, защото вече не съм на 20, но пък съм много опитен и зрял, което ми помагаше много през изминалите дни" - започна той.

Григор Димитров призна, че се чувства по-силен от всякога

Григор Димитров се чувства във формата на живота си

Димитров призна, че се чувства по-силен от всякога в момента и че е донякъде изненадан от това, че този физически пик идва на 32 години. Освен това похвали двама от младите тенисисти - а именно намиращите се в топ 3 Яник Синер и Карлос Алкарас.

Още: Стигнала до №4 в света при жените: Григор Димитров сега се научи да играе тенис

"Чувствам се по-силен от всякога. Винаги съм мислел, че имаш само един физически пик в кариерата си. Първият път се случи малко по-късно от обичайното, а да не говорим за случващото се в момента. Опитвам се да не мисля твърде много по тази тема, защото няма нужда. Знам, че ако правя правилните неща, то бих се поставял в отлични позиции да постигам успехи.

Има някои млади момчета, които играят много добър тенис, както и такива, които играят направо брилянтно. Можеш да се учиш и от двете групи. Мачът с Карлос е от тези, които винаги искам да играя. Срещу него най-добре би могъл да провериш на какво физическо и ментално ниво си в момента. Същото важи и за Яник. Невероятно е да ги гледаш какво правят седмица след седмица и искаш да се състезаваш точно срещу такива хора" - продължи той.

За финал пък получи въпрос как се справя с часовата разлика, като се има предвид, че дойде от Маями. Той разказа за "сладък" навик, който си е създал още като дете - а именно да не спи въобще в деня на полета.

"Трудно ми беше през последните дни, но обикновено въобще не спя в деня на полета, когато имам такова дълго пътуване. Правя го още от дете, защото много се вълнувах да пътувам" - завърши Гришо. Следете първия мач на Григор Димитров в Монте Карло НА ЖИВО в SportLive.bg.

Още: Григор Димитров шокира тенис света с визия: Промени константа, налична от старта на кариерата му (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички