Маратонски сблъсък, спасен мачбол, обрат: Луда вечер в Австралия - Данийл Медведев е на 1/2-финал (ВИДЕО)


Маратонски сблъсък, спасен мачбол, обрат: Луда вечер в Австралия - Данийл Медведев е на 1/2-финал (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

1472 0

Световният №2 Данийл Медведев се класира за полуфиналите на Australian Open, след като победи канадеца Феликс Оже-Алиасим с 3:2 сета - 6:7(4), 3:6, 7:6(2), 7:5 и 6:4 в изключително оспорван четвъртфинален сблъсък на турнира, който продължи четири часа и 38 минути!

Руснакът, който игра финал в Мелбърн през миналата година, трябваше да отрази мачбол в четвъртия сет, преди в крайна сметка да победи своя съперник след пет изиграни сета на "Род Лейвър Арина".

21-годишният Оже-Алиасим започна уверено двубоя и диктуваше събитията с мощния си форхенд, като успя да се наложи в тайбрека на първия сет със 7-4. Във втората част канадецът реализира един пробив, който му бе достатъчен, за да дръпне с два сета.

В третия сет нямаше пробиви и се стигна до нов тайбрек, като този път Медведев надделя със 7-2. Четвъртата част също бе много равностойна, като при резултат 4:5 Медведев отрази един мачбол със силен първи сервис, след което взе три поредни гейма и вкара двубоя в решаващ пети сет.

В него руснакът стигна до ранен пробив и след това удържа преднината си, за да затвори мача. Статистиката от срещата показа колкото равностойна е била битката, като двамата спечелиха еднакъв брой точки - по 182, но опитът и класата на Медведев му помогнаха да вземе по-важните разигравания.

По този начин Медведев постигна втори обрат от 0-2 в кариерата си, а в петък (28 януари) ще се изправи срещу четвъртия в световната ранглиста Стефанос Циципас, който по-рано днес записа чист успех над Яник Синер.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички