Медведев: Много труден психологически мач, тази година загубих такива


Медведев: Много труден психологически мач, тази година загубих такива
Снимка: Getty Images

1032 0

Първата ракета на Русия - Даниил Медведев, призна, че успехът срещу Александър Зверев е дошъл трудно. Той победи германеца на Финалния Мастърс в Торино в оспорван мач (7-6 (7), 6-4) и се класира на полуфинал.

"Беше много труден мач от психологическа гледна точка. Започнах много добре, играех силно. Той още не беше намерил ритъм, но в един момент се окопити и в този миг, поради някаква причина, аз започнах да играя по-лошо за кратък период от време.

Щастлив съм, че успях да се възстановя и да играя по-добре в края на първия сет. В края и на два сета бе много оспорвано… В тайбрека той имаше сетбол на собствен сервис. Щастлив съм, защото тази година загубих някои от тези завързани двубои", коментира руснакът след победата.

Медведев не може да бъде изместен от едно от първите две места в Червената група, докато Зверев и Алкарас ще се борят за второто място на полуфиналите от групата. В последните мачове германецът играе с Андрей Рубльов, а испанският талант се изправя срещу световния номер 3.

Днес предстоят последните срещи от Зелената група. Световният номер 1 и действащ шампион Новак Джокович играе с първата резерва Хуберт Хуркач, който замени оттеглилия се заради травма Стефанос Циципас, от 15:30 часа българско време. Вечерта от 22:00 любимецът на домакините Яник Синер има за съперник дебютанта Холгер Руне. Още новини за тенис четете в Sportlive.bg. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички