Медведев мина през французин и си уреди сблъсък с Григор във Виена


Медведев мина през французин и си уреди сблъсък с Григор във Виена
Снимка: Getty Images

1038 0

Данийл Медведев се класира за осминафиналите на силния тенис турнир от категория АТР 500 във Виена, след като надви Артур Филс с 6-4, 6-2. Срещата продължи около час и 15 минути.

Поставеният под номер 1 в схемата тенисист изигра силен мач, като осъществи общо три пробива в подаването на французина, за да стигне до комфортния успех. Медведев сервира почти перфектно, като завърши с пет аса и нито една двойна грешка.

Шампионът във Виена от 2022 година спечели 90% от разиграванията на първи сервис и 80% на втори, не даде нито една възможност за пробив пред съперника и приключи с 16 уинъра и едва 3 непредизвикани грешки.

За третия в световната ранглиста руснак предстои сблъсък с най-добрия български тенисист Григор Димитров, който вчера се справи със съпротивата на Лоренцо Музети от Италия в два сета.

Българинът и руснакът са играли седем пъти помежду си, като Медведев води с 5-2 в преките мачове. Той спечели последните им две срещи, включително полуфинала в австрийската столица миналата година, когато се наложи с 6-4, 6-2. Последната победа на Григор датира от Индиан Уелс 2021.

Победителят в този очертаващ се тежък осминафинал ще има за съперник в следващата фаза осмия поставен Карен Хачанов. А ето кога се очертава да бъде мачът между Григор и Медведев.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички