Мечтаният сблъсък - Григор срещу Федерер на 1/8-финалите на "Уимбълдън"


Мечтаният сблъсък - Григор срещу Федерер на 1/8-финалите на "Уимбълдън"
Снимка: БГНЕС

1798 0

Легендата Роджър Федерер ще бъде съперник на Григор Димитров на осминафиналите на "Уимбълдън", след като победи германеца Миша Зверев със 7-6(3), 6-4, 6-4 в мач от третия кръг на турнира.

По-рано днес Димитров показа отлична форма и победи Дуди Села с 6-1, 6-1 и отказване на израелеца, за да си подсигури място сред най-добрите 16. В последния мач от програмата Федерер трябваше да се потруди доста, но все пак стигна до чист успех срещу по-големия от братята Зверев. Швейцарският маестро ранно дръпна с пробив и 4-1, но допусна изравняване и в крайна сметка първият сет се реши с тайбрек. В него 7-кратният шампион вдигна оборотите и се наложи със 7-3, а след това проби и в началото на втората част.

Той задържа преднината си и затвори сета на собствен сервис, а сценарият се повтори и в третия сет, когато един пробив бе достатъчен на Федерер, за да стигне до успеха след час и 49 минути игра. По този начин световният номер 5 се класира за 1/8-финалите, където ще играе срещу Григор Димитров. Федерер е спечелил всички пет мача между двамата до този момент, като последният бе на 1/8-финалите на Аустрелиън Оупън миналата година.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички