Мечтан сблъсък: Новият №1 в света Даниил Медведев се готви за отмъщение срещу Рафаел Надал


Мечтан сблъсък: Новият №1 в света Даниил Медведев се готви за отмъщение срещу Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

2035 0

Даниил Медведев и Рафаел Надал ще се изправят един срещу друг в полуфиналите на турнира от сериите АTP 500 в Акапулко, след като записаха чисти победи в четвъртфиналната фаза на надпреварата!

По този начин Медведев, който от понеделник ще стане №1 в световната ранглиста, ще може да потърси реванш от Надал за драматичната си загуба във финала на Australian Open в края на месец януари.

Часове след като научи, че от следващата седмица ще е на върха в света, Медведев победи японеца Йохишито Нишиока с 6:2, 6:3 за 1 час и 10 минути игра. "Не е лесно да играеш мач, когато получиш такава новина по-рано през деня. Основната ми цел беше да спечеля този двубой, защото съм тук, за да спечеля всичките си мачове. Но това определено е страхотна новина", сподели руснакът след успеха.

26-годишният Медведев проби съперника си шест пъти, но трябваше да прави обрат от 1:3 във втората част, за да стигне до чист успех. "Ако играя с Рафа, това винаги е нещо специално. Имам шанс за отмъщение. Трябва да се уча от най-добрите, които са той, Роджър, Новак, Анди. Винаги когато те са губили оспорван мач, след това са искали да си отмъстят. Понякога са успявали, понякога не. Това ще се опитам да направя и аз срещу Рафа", коментира актуалния шампион от US Open.

В следващия мач на корта Надал победи американеца Томи Пол с 6:0, 7:6(5), като вторият сет продължи повече от час и половина. "Всички знаят колко трудно е да се играе срещу Даниил. За да имам какъвто и да е шанс, трябва да играя на най-високото си ниво. Ще се опитам да играя моята си игра. Всички знаят колко тежък бе финалът в Австралия. Утре ни предстои нова битка. Той играе добре, изпълнен е с увереност. Вълнувам се за предстоящия мач", сподели Рафа след 13-та си поредна победа от началото на сезона.

*В другия полуфинал британецът Камерън Нори ще премери сили със световния №4 Стефанос Циципас. Нори даде само един гейм на Петер Гойовчик за победата си с 6:1, 6:0, докато Циципас се справи с Маркос Гирон с 6:3, 6:4.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички