Мачът с Федерер все по-близо - Гришо излиза срещу играч извън топ 200


Мачът с Федерер все по-близо - Гришо излиза срещу играч извън топ 200
Снимка: Getty Images/Guliver

856 0

Българският №1 в тениса Григор Димитров се класира безпроблемно за втория кръг на Australian Open, а следващото препятствие пред него е аржентинецът Марко Трунхелити.

25-годишният южноамериканец е непознат за масовия тенис фен, като в момента се намира на 210-а позиция в световната ранглиста и за пръв път в кариерата си ще играе във втори кръг на турнир от Големия шлем.

Той се добра до мач с Гришо след победа над словака Йозеф Ковалик с 6:4, 7:6, 7:5.  Българският състезател не се е изправял до момента срещу този съперник.

При победа Димитров ще се класира за трети кръг, където идва най-сериозното препятствие - Роджър Федерер. Никой в тенис средите не се съмнява, че именно този мач ще е черешката на тортата в програмата на третия рунд от надпреварата в Мелбърн.

Двамата вече се срещнаха веднъж през тази година, като в Бризбейн Димитров за пръв път успя да вземе сет на Маестрото, но все пак загуби оспорвания двубой.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички