Григор Димитров стартира с трисетова победа в Мелбърн


Григор Димитров стартира с трисетова победа в Мелбърн
Снимка: Getty Images/Guliver

772 0

Малко трудно, но все пак закономерно, най-добрият български тенисист Григор Димитров прескочи във втори кръг на тазгодишния Australian Open. Той победи италианеца Паоло Лоренци с 3:0 сета – 6:3, 7:6 (8), 6:3.

Стартът на мача на Димитров беше леко неочакван – пробив за Лоренци още в първия гейм, като италианецът се възползва от грешки на Григор. Още в следващия гейм обаче българинът върна пробива, след като Лоренци прекали с агресивната си игра и логично не се справи на мрежата в решителен момент. Григор проби за втори път в осмия гейм, при втората си точка за пробив, след като направи две прекрасни отигравания със сечен бекхенд и бомбен форхенд, а Лоренци се огъна и прати форхенда далеч в аут в решителния момент. След това нашето момче лесно затвори сета на свой сервис за 6:3, с гейм на 15.

И в началото на втория сет Димитров позволи на Лоренци да стигне до две поредни точки за пробив, но този път се спаси с уверена игра. На свой ред българинът изпусна три точки за пробив, две от които поредни, като особено третата възможност беше много удобна за минаващ от форхенд. Димитров имаше нов шанс за пробив при 4:4, след като навакса изоставане от 40:0 на сервиса на Лоренци, но в много дългото разиграване по-търпелив се оказа италианецът. В крайна сметка се стигна до тайбрек, като Димитров започна с минипробив пасив, но изравни нещата до смяната на полетата – 3:3 точки.

Българинът обаче сбърка два пъти на ретур на втори сервис на италианеца, дойде нов минипробив за Лоренци след сбъркан форхенд на Григор и нашето момче трябваше да спасява два поредни сетбола! Той се справи брилянтно, с фамозен форхенд по правата, но Лоренци стигна и до трети сетбол след невероятен бекхенд по правата – на сервис на Григор обаче и това помогна на българина. За съжаление мрежата помогна на Лоренци при 7:7 точки и той стигна до четвърти сетбол, втори на собствен сервис, но Григор пак не се огъна. Това вече пречупи Лоренци и Димитров спечели следващите две точки доста лесно – 10:8 за него в дългия гейм.

Предвид трудния успех във втория сет, Димитров доста лесно предаде сервиса си още на старта на третия сет, а можеше да бъде пробит и веднага след това, но се сети, че има форхенд и го използва, за да се измъкне. Григор успя да върне пробива за 3:3, украсявайки гейма с фамозен бекхенд, но като цяло се вкарваше в доста дълги размени от дъното на корта и Лоренци успяваше да му създава проблеми. Все пак по-голямата класа на Димитров пролича в осмия гейм, когато проби отново, залагайки изцяло на защита и предизвиквайки Лоренци да сбърка. За финал Григор затвори мача с гейм на нула.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички