Жалко! Туркиня спря наша талантлива тенисистка, която газеше наред в Санта Марина


Жалко! Туркиня спря наша талантлива тенисистка, която газеше наред в Санта Марина
Снимка: БФТенис

763 0

Българката Даря Шаламанова, която стартира от квалификациите, отпадна на четвъртфиналите на турнира по тенис от веригата ITF World Tennis Tour на кортовете на Тенис център Санта Марина. Това е втора от трите поредни надпревари в Созопол с награден фонд от по 25 000 долара.

Състезанието носи точки за ранглиста на WTA. Турнирите в Санта Марина ще продължат до 23 октомври.

19-годишната ни представителка загуби от туркинята Зейнеп Сьонмез с 3:6, 3:6. Мачът продължи 69 минути. Шаламанова навакса ранен пробив пасив, но Сьонмез все пак взе първия сет със серия от три поредни гейма. Във втората част Даря поведе с 3:1, но допусна обрат.

Иначе нашето момиче газеше наред преди това. Шаламанова записа четири поредни победи. Българската тийнейджърка заработи 9 точки за световната ранглиста и 672 долара.

Турнирите в Созопол са отлична възможност за родните тенисисти да трупат опит, както и точки за световните ранглисти. Именно там дебют при мъжете направи и братовчед на Григор Димитров.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички