Кралев: Сърбите опитват да намалят вината на Джокович и Григор се оказа най-удобен


Кралев: Сърбите опитват да намалят вината на Джокович и Григор се оказа най-удобен
Снимка: БГНЕС

1612 0

Спортният министър Красен Кралев коментира обвиненията, които в Сърбия хвърлят към Григор Димитров, че е отишъл заразен с коронавирус в страната. След като стана ясно, че българинът, както и още няколко души от Adria Tour, са заразени, сърбите опитват да изкарат Гришо виновен, за да защитят Новак Джокович, който е организатор на турнира.

"Джокович е икона в Сърбия и там по всякакъв начин се опитват да намалят неговата вина, а най-удобният в случая беше Григор Димитров. Сърбите обвиняват Григор, а целият свят обвинява организаторите, защото са подценили епидемичната обстановка в страната. Днес сутринта видях, че вече започват да обвиняват сръбското правителство, че е заблудило организаторите с данните за реалната епидемична обстановка в страната", заяви Кралев пред Нова телевизия.

"Самият факт, че всички контактни от първи ред, които са контактували с Григор в Хасково, са отрицателни, според мен показва, че Григор се е заразил в Сърбия, а не е пренесъл заразата там. Не мога да кажа кой е виновен. Проблемът е друг и засяга спорта в световен мащаб. Във всяка една страна в момента вътрешните първенства и тренировките са възстановени. Най-голямото предизвикателство ще бъдат международните състезания, защото във всяка държава епидемичната обстановка е различна, взела е различни мерки за допускане на граждани на своята територия, има различни здравни мерки за борба с пандемията”, каза още Кралев. Междувременно, стана ясно, че Джокович може да бъде съден заради Адриа Тур.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички