Кралев отново предупреди: При груби нарушения ще затворим стадионите


Кралев отново предупреди: При груби нарушения ще затворим стадионите
Снимка: БГНЕС

1258 0

Спортният министър Красен Кралев е категоричен, че не се ли спазват мерките по стадионите, то ще се стигне до по-драстични мерки. Както е известно, довечера за финала на Купата между ЦСКА и Локомотив Пловдив ще бъдат допуснати 12 000 зрители.

"Да се научим да живеем с коронавируса, да бъдем по-предпазливи. Разбирам, че 12 000 души звучи стряскащо, но капацитетът на стадион "Васил Левски" е 44 000 души, т.е. пускаме по-малко от 30% на стадиона", заяви министърът.

Кралев подчерта, че на събития на закрито се позволява до 50% капацитет и че щяло да е по-рисково да няма публика, но фенклубовете да се събират в затворени пространства – например в заведения. А как ще се спазва физическата дистанция – било работа на организаторите, т.е. Професионалната футболна лига. "Разбира се, че ще се следи", обеща Кралев пред Нова телевизия.

"Ще присъствам лично на стадиона, за да наблюдавам дали се спазват мерките и ако това не се случи, то ще се вземат драстични мерки. С колегите на здравното министерство ще обсъдим варианта за затварянето на стадионите при груби нарушения на мерките за сигурност".

На въпрос ще се гонят ли хора, които не спазват предписанията, отговорът беше: "Организацията не е наш ангажимент, на ПФЛ е – те трябва да са ангажирали стюарди, които да следят да се спазват отстоянията". Но наблегна, че има координация между ПФЛ, МВР и спортното министерство.

А Милош Крушчич призна, че това ще е първи негов голям трофей, както и че ЦСКА не тренира дузпи.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички