Как ще се процедира с тестовете за коронавирус на играчи от Първа лига?


Как ще се процедира с тестовете за коронавирус на играчи от Първа лига?
Снимка: БГНЕС

955 0

На специална пресконференция спортният министър Красен Кралев и здравният министър Кирил Ананиев обясниха какви мерки са били обсъждани и приети за провеждането на футболни срещи след среща с премиера Бойко Борисов.

"Бяха взети няколко важни решения за провеждане на двубоите от Първа професионална лига. В момента заповед от министъра на спорта изисква всеки месец до 3-о число да бъдат представени PCR тестове на всички участници в шампионата - до края на извънредната епидемична обстановка.

В периода между двата теста отговорност и гаранция ще носят клубните лекари от Медицинската комисия от БФС, като преди всеки мач ще трябва да гарантират, че участниците са в пълно здраве. При коронавирус на играч същият се отстранява временно от отбора и се прилагат предвидените мерки, които са всички останали. За останалите в отбора се провежда се правят PCR тест - 2 пъти в рамките 3 дни, които трябва да са отрицателни и тогава продължават двубоите", заяви Кралев. А как бе обяснено за финала и за допускането на фенове - вижте в този материал

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички