Край за българите на сингъл на Sofia Open: Голямата ни надежда Димитър Кузманов отпадна веднага след "геврек"


Край за българите на сингъл на Sofia Open: Голямата ни надежда Димитър Кузманов отпадна веднага след "геврек"
Снимка: LAP.bg

1757 0

България остана без представители на сингъл на домакинския турнир ATP Sofia Open. Това стана факт, след като и най-високоранкираният ни представител отпадна. Димитър Кузманов напусна надпреварата след поражение с 0:2 сета от Джем Илкел!

Българинът, който е под номер 189 в световната ранглиста, загуби от турчина, който е 259-и. При това първият сет бе даден след неприятен "геврек". В крайна сметка след 1 час и 24 минути игра Кузманов напусна тунира на 1/16-финалите след 0:6, 3:6 в отделните части.

Кузманов влезе като фаворит на букмейкъри и анализатори в сблъсъка. Това обаче не се оправда и още в първия сет допусна цели три пробива.

Единствено първият (още в откриващия гейм) дойде лесно - с един брейкбол. В третия се стигна цели шест пъти до дюс, а турчинът пропиля три точки за пробив, преди да се възползва. В петия гейм пък имаше нужда от четири. Мико пък така и не доближи пробива.

Втората част бе по-добра за българина, но отново не съумя да стигне дори до една точка за пробив. Той отрази по един брейкбол при първите си две подавания, докато Илкел сервираше все така убедително.

В петия гейм обаче се пропука. В целия мач Кузманов успя да се противопостави на противниковия сервис едва в осмия гейм от втория сет. Тогава обаче единственото, до което стигна, бяха два дюса. Веднага след тях бе отново пробит и срещата приключи с първия мачбол.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички