Край на сезона за Григор Димитров? Оценяват шансовете му за повече като "мижави"


Край на сезона за Григор Димитров? Оценяват шансовете му за повече като "мижави"
Снимка: Getty Images

19032 0

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на последните си моменти на корта за този сезон. За него престижната надпревара в Париж, която е част от сериите "Мастърс 1000", е последната от професионалния календар за тази година. Там вече записа трудна победа срещу Лоренцо Музети, а още в следващия кръг ще има изключително тежко изпитание.

Последен мач за Григор Димитров за сезона?

Жребият за първите две срещи в Париж е напълно идентичен като този във Виена. И там първо сломи Музети, а след това се изправи срещу третия в света Даниил Медведев. След феноменална игра и взет първи сет обаче, в крайна сметка бе обърнат и загуби. А сега специалисти и анализатори предричат почти сигурна нова победа за русната. Това потвърждава и платформата за онлайн спортни залози efbet.

Евентуално ново поражение от 27-годишния Медведев ще значи и край на сезона за Григор. Коефициентът на efbet това да се случи е 1,32, като обяснимо третият в света е големият фаворит в този дуел, докато за българина остава ролята на пълен аутсайдер.

Гришо изпраща доста силни финални месеци от сезона. За годината той има положителен баланс, като е спечелил 36 мача и е загубил 20 до момента. На турнири от сериите "Мастърс 1000" пък, какъвто е и този в Париж, може да се похвали с 8 победи и 7 загуби. На последния такъв отпадна на полуфиналите от Андрей Рубльов в драма за финал на азиатското му турне.

Какъв е шансът на Гришо този път да победи Даниил Медведев?

Все пак коефициентът за това Григор Димитров да запише победа номер 409 в кариерата си и да продължи напред към осминафиналите в състезанието е 3,80. Ако стигне до тази фаза, там евентуалният негов съперник би бил далеч, далеч по-преодолим - победителят от двойката Александър Бублик - Николас Джари.

Това ще бъде мач номер 16 за българина срещу представител на топ 10 през тази година. До момента той спечели пет от тях и загуби останалите десет. Без съмнение най-впечатляващият му успех бе срещу световния номер 2 Карлос Алкарас на Мастърса в Шанхай.

Коефициентът на efbet за това Григор Димитров да спечели сет срещу Даниил Медведев е 1,90 и съответно 3,65 за това да спечели точно един. Съответно пък ставката за това руснака да завоюва една част срещу българина е 1,12, както и 6,60 за това да се окаже и единствената му в мача.

До момента през този сезон 32-годишният българин е печелил 30 мача (и е губил 5), след като е печелил първия сет. Съответно е губил 15 (и е печелил 6), когато е изоставал след първата част.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички