Костова и Каратанчева отпаднаха на крачка от основната схема в Индиън Уелс


Костова и Каратанчева отпаднаха на крачка от основната схема в Индиън Уелс
Снимка: Getty Images/Guliver

885 0

Елица Костова и Сесил Каратнчева отпаднаха в последния квалификационен кръг в Индиън Уелс, като така двете българки не успяха да се класират за основната схема на турнира.

Костова отстъпи с 6-1, 0-6, 0-6 от опитната Франческа Скиавоне, а Каратанчева загуби от 125-та в света естонка с от Анет Контавейт с 1-6, 2-6

Втората ракета на България започна прекрасно срещу 157-та в света италианка, спечелвайки откриващия сет с 6-1 за 31 минути. Българката обаче допусна голям спад в играта си, като Скиавоне взе 12 последователни гейма и след 106 минути игра спечели срещата.

Каратанчева от своя страна не успя да се противопостави на Контавейт, като на естонката и отне само 43 минути, за да победи 216-та в света българка.

Така от представителките ни при жените остана само първата ни ракета Цветана Пиронкова, която след полунощ ще се изправи в първи кръг срещу Белинда Бенчич от Швейцария.

Досега и в трите изиграни срещи между двете тенисистки, Пиронкова е допуснала три загуби от 19-годишната швейцарка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички