Костова и Каратанчева започнаха с успех квалификациите за Индиън Уелс


Костова и Каратанчева започнаха с успех квалификациите за Индиън Уелс

1102 0

Българските тенисистки Елица Костова и Сесил Каратанчева преодоляха първия кръг на квалификациите за силния турнир в Индиън Уелс с награден фонд 7,6 милиона долара.

Костова успя да спечели тежък мач срещу 4-та поставена китайка Ин-Ин Дуан с 6-7(5), 6-3, 6-3 за 2 часа и 10 минути игра. С тази победа Костова си уреди среща с опитната италианка Франческа Скиавоне, която отстрани украинката Катерина Козлова.

Сесил Каратанчева също имаше трудно препятствие - втората поставена в схемата Карин Витхьофт, но успя да се справи с германката сравнително бързо и да спечели с 6-4, 6-3 за час и 22 минути. За Каратанчева предстои двубой срещу Анет Контавеит от Финландия. Третата българска представителка в квалификациите - Виктория Томова, загуби от Мариана Дуке-Мариньо с 2-6, 2-6.

Първата ни ракета Цветана Пиронкова започва направо от основната схема и ще се изправи срещу швейцарката Белинда Бенчич в първия кръг. При мъжете Григор Димитров ще е поставен под номер 13 в основната схема, като жребият за надпреварата ще се тегли по-късно тази седмица. /БГНЕС

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички