Кнап изкопчи победа срещу Пиронкова след трисетова драма в Линц


Кнап изкопчи победа срещу Пиронкова след трисетова драма в Линц
Снимка: Getty Images/Guliver

3522 0

Най-добрата ни тенисисткаЦветана Пиронкова загуби злощастно с 4:6, 6:4, 4:6 от италианката Карин Кнап в 1/4-финал от тенис турнира в Линц (Австрия). Мачът продължи почти два часа и половина.

Пиронкова и Кнап започнаха първия сет гейм за гейм и продължиха така до 3:3, когато българката направи пробив. Пиронкова успя да обърне италианката от 0:40 за 4:3 гейма, но не успя да се възползва от пробива и пропусна да поведе с 5:3, позволявайки на Кнап да я пробие за 4:4. Италианката взе сервис гейма си за 5:4, след което проби Пиронкова за 6:4.

Вторият сет започна с два пробива. Първо Пиронкова се пропука при свой сервис, но след това взе реванш и изравни за 1:1. В следващите два гейма битката бе жестока, но Кнап и Пиронкова не допуснаха грешка и взеха подаванията си след 40:40 за 2:2 в гейма, предава "Блиц".

Борбата продължи точка за точка и в следващите два гейма до 3:3. Пиронкова поведе с 4:3 след пробив при 40:40, но бързо допусна Кнап да стори същото с 40:15, изравнявайки за 4:4. Българката намери сили за още един пробив (40:30) за 5:4, след което взе сета с 6:4.

Третата част започна равностойно, но Пиронкова допусна пробив за 1:3, след което всяка печелеше подаванията си за 3:5 в полза на Кнап. Българката се спаси от бърза загуба с пробив за 4:5, но след шест мачбола в десетия гейм го загуби с 4:6.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички