Гришо се сбогува с Шанхай, вероятно и с финалния "Мастърс"


Гришо се сбогува с Шанхай, вероятно и с финалния "Мастърс"
Снимка: Getty Images/Guliver

1759 0

Мечтата на първата ни ракета при мъжете Григор Димитров да се класира още през тази година на Финалния Мастърс на осемте най-добри в Лондон започна да се отдалечава неудържимо, след като още във втори кръг на Мастърса в Шанхай българинът загуби от опитния французин Жулиен Бенето. Григор игра под възможностите си и предвид очевидните проблеми на втори сервис логично загуби от коравия французин - 5:7, 3:6. Това беше втора загуба на българина от Бенето в общо четири мача.

Мачът започна малко по-добре за Григор, който проби още в четвъртия гейм, но Бенето веднага върна пробива, възползвайки се от много слабата игра на нашето момче на втори сервис. Всъщност до седмия гейм в мача Григор не беше взел нито една точка, стигнеше ли се до втори начален удар. След разменените ранни пробиви Бенето стоеше по-добре и имаше златен шанс да се пребори за първия сет при 4:4, когато получи три поредни скрити сетбола. Григор все пак показа здрави нерви и се спаси, измъквайки се и с втори сервис.

Не така обаче се разви следващата ситуация – при 5:5. Тогава Бенето пак стигна до шанс за пробив и този път го реализира от раз. Последва и светкавичен сервис гейм в полза на французина за затваряне на сета – на нула и 7:5 гейма в негова ползва в първата част.

Нещата не станаха по-добри и на старта на втория сет – пак 0:40 за Бенето още в първия сервис гейм и пробив след двойна грешка на българина при втория шанс за французина. Оттам насетне Бенето стана недосегаем на свой сервис, а при 5:3 в полза на французина Григор спаси един мачбол на свой сервис, но на втория вече рухна.

Загубата не означава математически край на шансовете на Григор да се класира в Лондон, но предвид голямата конкуренция – Бердих, Ферер, Мъри, Раонич, Нишикори, толкова ранно отпадане не означава нищо добро за българина. Още по-притеснителна е и формата му – с нестабилното състояние на втория му сервис нещата изглеждат доста черни.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички