Кенин става седма ракета в света след успеха си на Australian Open


Кенин става седма ракета в света след успеха си на Australian Open
Снимка: Getty Images/Guliver

1200 0

21-годишната американка София Кенин ще се изкачи на седмо място в ранглистата след триумфа си на Откритото първенство на Австралия. Това ще бъде най-добрият резултат в кариерата на младата тенисистка.

"Това е първата ми реч на голямата сцена, но ще дам всичко от себе си. Преди всичко, искам да поздравя Гарбине. Сигурна съм, че ще имаме още финали заедно. Поздравявам ви за прекрасната работа, която свършихте през тези две седмици с твоя екип. Невероятна привилегия е да играя тук и това е сбъдването на една дългогодишна моя мечта“, призна американката.

В мача за титлата Кенин надигра Гарбине Мугуруса в три сета 4-6, 6-2, 6-2. В хода на турнира американката победи само една поставена състезателка - първата ракета в света Ашли Барти. Преди Australian Open Кенин бе 15-а в света. За нея това е четвърта титла в кариерата и първа от Големия шлем. Кенин е най-младата шампионка на Australian Open след Мария Шарапова, която през 2008 г. завоюва титлата в Мелбърн на 20-годишна възраст.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички