Тийм се класира за финала след обрат над Зверев, който се срина във важните моменти


Тийм се класира за финала след обрат над Зверев, който се срина във важните моменти
Снимка: Getty Images/Guliver

5599 0

Ясен е финалът при мъжете на тазгодишното издание на Australian Open, след като Доминик Тийм победи Александър Зверев след обрат с 3:6 6:4 7:6(3) 7:6(4). Германецът имаше своите шансове, но се размина с два сетпойнта, както и няколко ключови брей точки, докато австриецът демонстрира добро ниво, когато бе необходимо.

Така на финала на турнира ще наблюдаваме Новак Джокович, който сломи Роджър Федерер с 3:0 сета и който ще се завърне на върха в ранглистата от понеделник, срещу представящия се страхотно на този турнир Тийм, който отстрани и настоящия номер 1 - Рафаел Надал.

В първия сет германецът проби още при откриващия сервиз-гейм за австриеца, но допусна връщане на пробива веднага. До края на частта обаче поставеният под номер 7 Зверев успя да осъществи още два пробива и след по-малко от 40 минути игра поведе срещу по-високо ранкирания си опонент.

Във втората част Тийм показа различно лице и резултатът бе налице. Той допусна един пробив, но компенсира с два на своята сметка, за да сервира за спечелването на сета. Там Зверев имаше два брейкпойнта, но не съумя да ги реализира и така допусна изравняване в сетовете.

Третият сет отново не мина без пробиви, но този път бяха по един и за двамата. Германецът може да съжалява, защото имаше още три брейк точки, две от които бяха за спечелването на сета, но Тийм успяваше да ги неутрализира, за да се стигне до тайбрек. В него австриецът сервираше безупречно, като не допусна грешка на свой сервиз, а в същото време проби два пъти, за да спечели 13-ия гейм безапелационно, оставяйки Зверев с три точки.

Четвъртата част бе единствената, в която и двамата сервираха убедително и не само, че не се стигна до пробив, а дори никой от тях не се добра до точка за такъв. Логично това доведе до тайбрек, а там, противно на целия сет до този момент, 6 от 11-те точки бяха на чужд сервиз. 4 на сметката на Тийм и 2 за Зверев. Така петият поставен взе мача с по-добра игра в решаващите моменти и си осигури сблъсък с бъдещия номер 1 в света.

А как Джокович надделя срещу Федерер - вижте подробности и развитието на двубоя - в този материал на SportLive.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички