Изненада на "Sofia Open": Един от фаворитите за титлата се отказа от турнира


Изненада на "Sofia Open": Един от фаворитите за титлата се отказа от турнира
Снимка: Actualno.com/Тодор Маргаритов

1473 0

Унгарецът Мартон Фучович се класира за полуфиналите на София Оупън без игра, след като съперникът му в четвъртфиналите Роберто Баутиста Агут се отказа от участие поради заболяване. Шампионът от първото издание на турнира през 2016-та година се намира в отлична форма от началото на сезона, след като победи световния номер 1 Новак Джокович, за да спечели титлата в Доха, преди да достигне четвъртфиналите на Откритото първенство на Австралия.

Четвъртият поставен в схемата испанец започна участието си в София с победа над Матю Ебдън в три сета, а днес трябваше да се изправи срещу Фучович в спор за място на полуфиналите в първия мач от програмата за деня.

Поради заболяване Баутиста Агут е съобщил на организаторите, че няма да може да излезе за мача си с унгареца и по този начин Фучович се превръща в първия полуфиналист на София Оупън. В предпоследната фаза на турнира унгарецът ще срещне шестия поставен Фернандо Вердаско или италианеца Матео Беретини.

В най-очаквания мач тази вечер един срещу друг ще се изправят втория поставен Стефанос Циципас и французина Гаел Монфис. Кога да очакваме двамата тенисисти на корта, както и пълната програма от мачове за днес - вижте тук.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички