Каролин Гарсия отстрани една от фаворитките на US Open и достигна първи 1/2-финал в кариерата си


Каролин Гарсия отстрани една от фаворитките на US Open и достигна първи 1/2-финал в кариерата си
Снимка: Getty Images

1924 0

Французойката Каролин Гарсия продължи с отличното си представяне на US Open, побеждавайки една от фаворитките за титлата Коко Гоф с 2:0 сета - 6:3, 6:4, в мач от 1/4-финалите на надпреварата в Ню Йорк.

За Гарсия, която спечели титлата от Мастърса в Синсинати през август, това бе 13-а поредна победа в Тура, с която се класира за първи полуфинал в турнирите от Големия шлем в кариерата си. "Не знам как да го опиша, това е лудост. Атмосферата беше много силна... да играеш срещу американка тук е лудост - главата ми бумти", сподели щастливата Каролин след мача.

За място на финала тя ще спори с Онс Жабер от Тунис, която победи австралийката Айла Томлянович с 6:4, 7:6(4). Финалистката от Уимбълдън и пета поставена в схемата се превърна в първата африканка, достигнала полуфиналите в Ню Йорк.

Победата ѝ обаче не дойде лесно, като тя на няколко пъти хвърли ядосано ракетата си. "Моля за извинение за поведението ми. Исках да запазя спокойствие, но ракетата постоянно ми се изплъзваше от ръцете", заяви Жабер след 1/4-финала срещу Томлянович.

*Още новини за тенис ще откриете в SPORTLIVE.BG!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички