Карлос Алкарас с 10 поредни победи, този път го отнесе световният №10 Тейлър Фриц (ВИДЕО)


Карлос Алкарас с 10 поредни победи, този път го отнесе световният №10 Тейлър Фриц (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

2131 0

Световният №1 в мъжкия тенис - Карлос Алкарас, се класира за 1/2-финалите на турнира в Маями, записвайки десети пореден успех на корта. Испанецът не остави никакъв шанс на американеца Тейлър Фриц (№10) и го победи с 6:4, 6:2 за 1 час и 19 минути игра!

Мачът започна с пробив на Алкарас, който бе затвърден за ранен аванс от 2:0. До края на първия сет не последваха повече брейкове и така той отиде на сметката на Карлос. 

Втората част стартира по огледален на първата начин и Алкарас отново дръпна с 2:0. В седмия гейм той осъществи още един пробив за 5:2, а след това затвори срещата на своята ракета от първата открила се възможност.

Испанецът направи повече асове от Фриц (6-4), записа по-голям процент на вкаран първи сервис (69-58) и по-голям процент на спечелени точки от първи сервис (76-73). От друга страна, американецът се отчете с повече уинъри (22-19), но и доста повече непредизвикани (12-1) и двойни грешки (5-0).

Какво предстои?

*На полуфиналите в Маями Карлос Алкарас ще се изправи срещу италианеца Яник Синер (№11), който отстрани Григор Димитров на 1/16-финалите. Другата двойка е изцяло руска - Данийл Медведев (№5) - Карен Хачанов (№16). 

Репортаж от Алкарас 6:4, 6:2 Фриц

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички