Карлос Алкарас разби Кареньо Буста в Барселона за трета титла през 2022 година


Карлос Алкарас разби Кареньо Буста в Барселона за трета титла през 2022 година
Снимка: Getty Images

1922 0

Испанската сензация Карлос Алкарас надигра Пабло Кареньо Буста с убедителното 6-3, 6-2 в изцяло испанския финал на тенис турнира от сериите АТП 500 в Барселона.

18-годишният талант продължи с изключителното си представяне от началото на годината, като взе втори мач за деня след тежкия сблъсък с Алекс Де Минор, продължил над три часа и 40 минути.

Този път Алкарас бе категоричен и не остави шансове на Кареньо Буста, който си осигури място в спора за трофея след двусетов успех над Диего Шварцман.

Първите четири гейма на откриващия сет минаха без пробиви, преди тийнейджърът да стигне до брейк в петия гейм. Оттам-насетне той не погледна назад и след нов пробив поведе в частите.

Във втората той бе още по-убедителен, като от 2-2 взе четири последователни гейма за титлата. Алкарас загуби само по три точки на първи и на втори сервис за целия финален сблъсък, като силният му сервис не донесе нито една точка за пробив пред Кареньо Буста.

За Алкарас това бе трета титла през годината след тези в Рио де Жанейро и Маями и общо четвърта в кариерата. Кареньо Буста остава с шест трофея в кариерата си, като за последно спечели титла през юли миналата година, когато триумфира в Хамбург.

Женската №1 в тениса също мачка наред!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички