Карлос Алкарас отстрани №36 в света и подобри постижения на Андре Агаси и Рафаел Надал


Карлос Алкарас отстрани №36 в света и подобри постижения на Андре Агаси и Рафаел Надал
Снимка: Getty Images

1573 0

19-годишният испанец Карлос Алкарас (№2 в света) записа победа №100 в Тура, след като надви Талон Грикспор (№39) от Нидерландия със 7:6 (4), 6:3, за да се класира за 1/8-финалите на турнира от сериите Мастърс в Индиън Уелс.

По този начин младокът достигна 100 победи в професионалния тенис в рамките на едва 132 мача, като единствено легендарният американец Джон Макенроу го е правил по-бързо - за 131 срещи!

Зад Алкарас в тази класация пък остават имена като Андре Агаси (135), Рафаел Надал (137), Матс Виландер и Джими Конърс (138).

"Много съм горд да достигна 100 победи в Тура и се надявам, че това е първата от много стотици", коментира шампионът от US Open след успеха, за който сега предстои битка с 21-годишния британец Джак Дрейпър, който победи своя сънародник Анди Мъри със 7:6 (6), 6:2.

"Готов съм, обичам да играя такива мачове. Джак играе много добре, неотдавна се срещнахме в Базел и беше много тежък мач. Знам, че трябва да дам най-доброто от себе си, за да победя страхотен съперник като Джак. Мисля, че ще се получи един красив мач за публиката", сподели очакванията си испанецът.

*За осминафиналите в Индиън Уелс се класира и ветеранът Стан Вавринка, който победи седмия поставен в схемата Холгер Руне с 6:2, 6:7 (5), 7:5. За място на четвъртфиналите той ще спори с италианеца Яник Синер, който се справи с Адриан Манарино в два сета. Напред продължават още Феликс Оже-Алиасим, Томи Пол, Тейлър Фриц и Мартон Фучович!

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ - "Инструктор", "магия": Григор Димитров напусна рано-рано, но Tennis TV "зяпна" 2 изпълнения (ВИДЕО)

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички