Федерер след поражението на Европа в Laver Cup: Мразя да губя, но поздравявам Света


Федерер след поражението на Европа в Laver Cup: Мразя да губя, но поздравявам Света
Снимка: Getty Images

1223 0

Легендарният Роджър Федерер призна, че е разочарован от загубата на Европа в Laver Cup в Лондон, но не пропусна да поздрави тенисистите от отбора на Света за успеха. Европейците бяха спечелили досегашните четири издания на тенис надпреварата, но състезателите на капитана Джон Макенроу взеха три поредни мача в последния ден в зала О2, за да грабнат титлата.

"Разбира се, че съм разочарован, бях част от отбора, ръцете ме болят от пляскане. Иска ми се резултатът да беше различен. Казах на Анди в съблекалнята, че мразя да губя, не е забавно", сподели Федерер, който изигра последния мач в кариерата си в петък.

"Поздравявам отбора на Света, невероятен обрат. Чувствах увереност преди началото на деня, но Джони Мак и останалите от отбора играха изключително днес, заслужиха победата. Моят отбор беше фантастичен, насладих се на всяка минута, беше страхотно, беше емоционално на моменти", каза още Маестрото.

"Нямам търпение за следващото издание във Ванкувър догодина. Ще бъда там и ще подкрепям и двата отбора от различна позиция", допълни Федерер.

А ето как великият швейцарец сложи край на кариерата си.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички