Какво показва статистиката от съперничеството между Григор Димтиров и Янко Типсаревич?


Какво показва статистиката от съперничеството между Григор Димтиров и Янко Типсаревич?
Снимка: Getty Images/Guliver

2518 0

Жребият за Australian Open 2018 отреди 21-ят в световната ранглиста Григор Димитров да се изправи в първия кръг на турнира срещу Янко Типсаревич. Сръбският ветеран е далеч от най-добрия си тенис, като заради контузии в последните години той дори изгуби мястото си в мъжката ранглиста. За последно 34-годишният тенисист бе под номер 609 в края на лятото.

До момента двамата тенисисти имат в кариерата си пет мача по между си. Статистиката е на страната на по-опитния, който е записал четири успеха до момента. Двамата обаче все още не са играли на турнир от Големия шлем, а това ще даде предимство на сънародника ни, който е в далеч по-добра физическа форма.

За първи път Димитров и Типсаревич се изправят един срещу друг по време на турнира в Ийстбърн през 2011 година и бившият №8 записва успех с 6:3, 7:6 (2). Същата година те спорят и във Вашингтон, когато Типсаревич записва победа с 6:4, 6:2. 

ПАТРИК МАКЕНРОУ ПОГНА ТАНДЕМА ГРИШО - АГАСИ

През 2012 година е първата им среща на турнир от серията Мастърс. Отново сърбинът печели, като се налага със 7:6 (3), 6:2 в Маями. Година по-късно идва първият и единствен за момента успех на Гришо. Той е на Мастърс-а в Монте Карло - 7:6 (3), 6:1. През 2016 година пък им е последния мач - в Куинс - и поредна победа за Типсаревич след 7:6 (4), 4:6, 6:3.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички