Патрик Макенроу погна тандема Григор Димитров - Андре Агаси

На прага сме на първия за годината турнир от Големия шлем Australian Open. Една от най-дискотираните теми е сътрудничеството между ракета №1 на България Григор Димитров и легендата в тениса Андре Агаси.

Двамата започнаха работа още в края на миналия сезон, а сега за първи път ще излезнат заедно на голямата сцена. Анализаторът на ESPN Патрик Макенроу, по-малкият брат на друго величие в спорта от близкото минало - Джон Макенроу, коментира сътудничеството между 8-кратния шампион в турнирите от Голямата четворка и Гришо.

ВИДЕО: Григор тренира с Андре Агаси в Мелбърн

Най-добрият български тенисист Григор Димитров вече се подготвя с пълна сила за Australian Open, тренирайки с Андре Агаси в Мелбърн. Българският ...

"Много се радвам да видя Андре Агаси обратно в играта. Ако той може да предложи на Григор това, на което е способен, ще видим интересни неща. Най-важното е да го научи на дисциплина в ударите, на акуратност в играта му и това ще бъде от огромен плюс за българина.

Играта на Димитров винаги е била характерна с това, че той има прекалено много добри оръжия, но не знае кои от тях в кой момент да използва. Той никога не е умеел да играе обикновен печеливш тенис. А точно това правеше Андре в най-добрите си години, когато беше на върха в края на кариерата си.

Една от големите звезди в света на тениса под въпрос за Australian Open

Френският тенисист Гаел Монфис може да пропусне първия турнир от Големия шлем за годината - Откритото първенство на Австралия. Причината е мускул...

ОФИЦИАЛНО: ГРИГОР ДИМИТРОВ ИЗПАДНА ОТ ТОП 20

Дали някога Григор ще може да повтори стила на Агаси? Разбира се, че това никога няма да стане. Но ако Андре успее да му предаде малко от ноу-хауто си в тази област как да играе обикновен печеливш тенис, да подобри психиката му, това ще помогне страшно много на българина", сподели Макенроу.

Още по темата

Please select answer!