Григор Димитров обърна Анди Мъри и започна сезон 2024 с волева победа


Григор Димитров обърна Анди Мъри и започна сезон 2024 с волева победа
Снимка: Getty Images

3093 0

Първата ракета на България - Григор Димитров, започна с победа участието си на турнира в Бризбън и в новия сезон на сингъл. Успехът срещу бившия номер 1 в света Анди Мъри дойде след обрат - 4:6, 7:5, 6:2. Мачът продължи почти 2 часа и половина.

През първия сет Мъри повеждаше, а Димитров изравняваше. Шотландецът поведе с 1:0 след 10 минути игра, а след добър гейм Григор изравни. След непредизвикана грешка на българина бившият номер 1 отново взе аванс, но след 40-0, със страхотен минаващ удар Григор изравни - 2:2.

Мъри поведе с 3:2, но Димитров изравни с нов гейм на нула. В седмия гейм българинът поведе, но съперникът спечели следващите 4 точки и подаването си - 4:3.

Следващият гейм отново бе спечелен от номер 14 при мижете, при това на 0. Шотландецът не допусна изненада и спечели подаването си за 5:4. След непредизвикана грешка, последвана от двойна такава, Мъри стигна до два сетбола за пробив и успя - спечели първия сет с 6:4.

Във втория сет Мъри отново поведе с добър начален удар, но българинът успя да изравни, въпреки че направи непредизвикана грешка на свой сервис. Британецът отново поведе и заигра с настроение. Григор обаче бе стабилен на сервис и успя да спечели своя сервис-гейм за 2:2. След нови непредизвикани грешки от страна на Димитров съперникът отново взе аванс, при това след първи гейм на нула - 3:2.

След добър начален удар и с шестия си ас в мача българинът изравни за 3:3. Тогава и шотландецът наниза 2 аса, първи за него в двубоя, и отново поведе - 4:3. Отговорът на Григор бе два поредни аса, но след 2 непредизвикани грешки противникът изравни за 30-30. Все пак Димитров не допусна да бъде пробит и с воле на мрежата отново настигна Мъри - 4:4. 

Григор успя да пробие за аванс от 5-4, но не успя да затвори сета на собствен сервис и позволи на съперника му да върне пробива. Веднага след това хасковлията стигна до нов пробив и след като отрази възможност за пробив в следващия гейм, в крайна сметка се наложи със 7-5.

Шестият ас на родната звезда в този мач му помогна да изравни, но Мъри направи 2 поредни аса и отново затвори на нула - 4:3 за него. Отговорът на Димитров бе два поредни аса, но след това допусна 2 непредизвикани грешки и 30-30. Все пак хасковлията не допусна да бъде пробит и с воле изравни за 4:4. 
Последва първи шанс за пробив за Григор, но Мъри спаси. Българинът обаче успя да го пробие след топка в мрежата 5:4. При резултат 40-40 и 6:5 в негова полза, Григор скъса кордаж, но успя да спаси точка за пробив. В крайна сметка нашата звезда показа воля и успя да вземе втория сет. 

В решаващия трети сет Григор доминираше и взе откриващите четири гейма за солидна преднина, която не изпусна до края и затвори мача след близо два часа и половина игра.

Така Димитров записа втора поредна победа над Мъри, след като го победи във втория кръг на US Open през лятото. Първата ни ракета вече има пет успеха и осем поражения срещу трикратния победител в турнири от Големия шлем.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички