Ясен е женският финал на "Уимбълдън"


Ясен е женският финал на "Уимбълдън"
Снимка: Getty Images/Guliver

1502 0

Серина Уилямс - Гарбине Мугуруса е финалът на тазгодишното издание на "Уимбълдън" при жените, след като двете спечелиха днешните си полуфинали.

В очаквания с голям интерес двубой между Уилямс и Мария Шарапова световната №1 беше абсолютно безкомпромисна и стигна до лесна победа с 6:2, 6:4. По този начин тя е напът да спечели поред всички титли от Големия шлем.

Срещата между двете започна с колеблив сервис на Маша, която допусна точка за пробив при 30:40. Все пак рускинята успя да го отрази, но след това допусна две поредни грешки и предаде гейма - 1:0. 

Последва бързо затвърден пробив от Серина, която можеше да стигне до втори пробив, но този път Шарапова успя да пласира добри първи сервиси и да се отчете с първи гейм в мача. Това обаче не ѝ помогна особено, след като при 3:1 поредица от непредизвикани грешки позволиха на Уилямс да пробие с мощен удар от форхенд за 4:1. Тя си затвърди пробива, а след това спечели и сета с 6:2.

Мария даде всичко от себе си след пробива, но успя да запише едва 3 точки в следващите подавания на американката и след 6:4 във втория сет Уилямс се класира за финала.

Серина има шанс да спечели своята титла №21 от Големия шлем, което ще я доближи само на един успех от водачката във вечната ранглиста Щефи Граф.

Шарапова пък не успя да стигне до успех над американката в 17-и пореден двубой или повече от 10 години. Последният успех на рускинята датира от края на 2014 година на Шампионата на WTA.

За финала се класира и изненадата в турнира Гарбине Мугуруса, която днес надделя с 6:2, 3:6, 6:3 над Агниешка Радванска. Испанката се представи отлично в двубоя срещу най-добрата защита в женския тур. Мощната игра на испанката обаче се оказа твърде добра за Радванска, която отново остана в подножието на върха, където има три поредни полуфинала.

Последната испанка, която излезе в мача за трофея на "свещената трева" беше Аранча Санчес Викарио през 1996-а. Финалът е в събота.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички