Яник Синер - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме финала на Australian Open?


Яник Синер - Даниил Медведев по ТВ: Къде да гледаме финала на Australian Open?
Снимка: Getty Images

4320 0

Изненадващ или не - тазгодишният финал на Australian Open при мъжете ще ни представи сблъсък между световния номер 3 Даниил Медведев и световния номер 4 Яник Синер. А, както вече е известно, това означава, че в Мелбърн ще има нов шампион, след като именно италианецът успя да детронира Новак Джокович.

Двамата с различен път до финала

Синeр беше почти недосегаем през целия си ход до първия си голям шампионатен мач. 22-годишният италианец не беше загубил сет до полуфинала си с 10-кратния шампион Новак Джокович, на когото въпреки това нанесе първо поражение на Australian Open от 2018 г. в четири сета.

За разлика от него, Медведев два пъти беше на ръба на поражението досега през тези две седмици. Той изостана както от Емил Руусувуори във втория кръг, така и от Александър Зверев в полуфиналите с два сета, само за да се събере и двата пъти до маратонски победи.

Синер е сочен като огромен фаворит в двубоя, а причината е, че Медведев игра твърде много тенис през последните две седмици. След победата си от пет сета на полуфиналите, Медведев е играл общо 20 часа и 37 минути. Синер е играл малко над 14 часа в същия брой мачове.

Даниил Медведев прекара много повече време на корта от Синер

Медведев и Синер имат девет мача помежду си, като руснакът води с 6-3 в преките двубои. Трите победи на първата ракета на Италия обаче са в последните 3 двубоя помежду им.

През октомври той победи Медведев в последователни ATP 500 финали съответно в Пекин и Виена, преди да добави трета поредна победа срещу световния номер 3 в техния полуфинал на "Nitto ATP Finals".

ТВ излъчване

Големият финал между двамата в Мелбърн е с начален час 10:30 българско време. Той ще бъде предаван пряко в ефира на Eurosport, като ще може да го следите и НА ЖИВО в Sportlive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички