Даниил Медведев след обрата срещу Александър Зверев: В третия сет си казах, че ако загубя този мач, то поне искам да падна гордо


Даниил Медведев след обрата срещу Александър Зверев: В третия сет си казах, че ако загубя този мач, то поне искам да падна гордо
Снимка: Getty Images

1951 0

С втория си пълен обрат на Australian Open 2024 руснакът Даниил Медведев се класира на финала на турнира от "Големия шлем".

Световният №3 обърна световния №6 в зрелищен мач (ВИДЕО) на "Rod Laver Arena", който продължи 4 часа и 22 минути.

Коментарът на победителя

"В един момент бях загубен. В първия сет и двамата не играхме добре, а във втория той беше много по-добър от мен. Направи два пробива, а аз нямах никакъв шанс", призна Медведев след края на сблъсъка със Зверев, а след това допълни:

Още: "Бях шокиран" - Новак Джокович с първи думи след загубата от Яник Синер на 1/2-финалите на Australian Open

"В третия сет си казах, че ако загубя този мач, то поне искам да падна гордо, да съм се борил. Така започнах да правя по-добри удари и да ми се получават нещата".

Медведев

"Бях уморен, а го гледах него и нямах чувството, че и той е в това състояние. Затова и не исках да имаме дълги разигравания по 40 удара - опитах се да бъда по-агресивен и ако стане, стане".

Относно финала срещу Яник Синер Даниил заяви: "Надявам се да направим шоу със Синер във финала и да се забавляваме и двамата".

Още: Яник Синер след голямата си победа срещу Новак Джокович: Имах усещането, че той не играе най-добрия си тенис

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички