Жалко! След обрат: Големият кошмар на Григор Димитров през годината го чака и на 1/2-финалите в Китай


Жалко! След обрат: Големият кошмар на Григор Димитров през годината го чака и на 1/2-финалите в Китай
Снимка: Getty Images

2518 0

Александър Зверев се класира за полуфиналите на турнира в Чънду, част от сериите ATP 250. Германският състезател победи след обрат с 2:1 сета Миомир Кецманович (5:7, 7:5, 6:2 в отделните части), като на полуфиналите очаква победителя от двойката Григор Димитров - Кристофър О'Конъл.

Припомняме, че десетият в света германец е много труден съперник за Гришо. Зверев има шест поредни победи срещу българина (загуби само първия им мач), като в последните само няколко месеца го спира три пъти - два от които болезнено на Голям шлем (на Ролан Гарос, в Синсинати и на US Open, като Григор взима общо само един сет).

Още първите два гейма от мача му с Кецманович предложиха доста борба и цели три неоползотворени точки за пробив (две за германеца). Все пак следващите бейкточки бяха реализирани и от двамата, за да се стигне до два бързи пробива до петия гейм. Впоследствие и Кецманович, и Зверев стабилизираха подаванията си до последните геймове. В 11-ия Зверев пропусна брейкточка, а в следващия бе опрян до стената и бе пробит току преди тайбрека.

Във втората част още в третия гейм десетият в света проби. Впоследствие той спаси две точки за рибрейк, а след това пропиля страхотен шанс да поведе с 4:2. Той изпусна преднина от 0:40, което можеше да му струва скъпо.

Пробивът бе върнат в осмия гейм, а развитието бе отново докарано до 5:5. Този път обаче бе различно, като Зверев проби за 6:5, Той подаваше за изравняването на сетовете, като първо се справи с точка за пробив, а след това грабна сета с първия шанс.

В третия сет развоят бе съвсем различен, като Зверев проби на два пъти. В същото време имаше да отрази общи две точки за пробив - една в петия гейм и една в последния осми, когато сервираше за победата.

Четвъртфиналът на Григор Димитров в Чънду пък е по програма веднага след мача на Зверев и Кецманович. Можете да следите срещата му с Кристофър О'Конъл НА ЖИВО в SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички