Жалко! Григор Димитров отпадна от Мастърса в Мадрид след поражение от Лойд Харис


Жалко! Григор Димитров отпадна от Мастърса в Мадрид след поражение от Лойд Харис
Снимка: Getty Images/Guliver

2607 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отпадна драматично още в първия кръг от силния турнир на клей в Мадрид, част от сериите Мастърс 1000. Хасковлията бе отстранен в три сета от южноафриканеца Лойд Харис - 3:6, 6:3, 6:7(5) в отделните части. За 24-годишния тенисист във втори кръг предстои мач срещу 22-годишния Алекс де Минор, който е под номер 24 в световната ранглиста. Той се справи с Хауме Мунар в три сета след обрат - 4:6, 7:5, 6:1.

Двубоят между Гришо и Харис бе изключително драматичен в третата решаваща част. Тогава Лойд проби за 3:1 гейма и при 5:3 в своя полза водеше с 40:0 на подаване на българина. Димитров някак се измъкна от ситуацията, след това дори проби и в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него хасковлията на два пъти повеждаше с минипробив, но в крайна сметка загуби две поредни подавания за 4:3, а след това Харис не сгреши повече на собствен сервис и спечели със 7:5.

Иначе днешната среща започна с маратонски гейм, в който сервираше Харис. В него Григор стигна до цели 3 последователни точки за пробив, но въпреки това Лойд взе подаването си още от първата възможност, щом се добра до гейм пойнт. Последва успорвано подаване и за Димитров, но това премина без точки за пробив за съперника му и в крайна сметка изравни.

Следващите геймове бяха безпроблемни за подавачите, за да се стигне до пробива на Харис за 5:3. Той си осигури 2 точки за пробив при 40:15 и в крайна сметка от втория опит постигна целта си. Последва и лесно сервиране за частта, което бе спечелено на 15.

В началото на втория сет нещата не изглеждаха много добре за Гришо, тъй като опонентът го проби още в началото за 2:1. След това обаче българинът значително вдигна темпото и Харис не успя да смогне. Това доведе до 4 поредни гейма за хасковлията и 2:5, като в крайна сметка нямаше проблеми да довърши стабилно сета и да го спечели след 3:6.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички