Григор Димитров ще се изправи срещу №53 в света на старта на турнира в Мадрид


Григор Димитров ще се изправи срещу №53 в света на старта на турнира в Мадрид
Снимка: Getty Images/Guliver

1588 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров ще стартира участието си на турнира по тенис в Мадрид с мач срещу №53 в света! Днес започват квалификациите в надпреварата, която ще продължи до 9-ти май.

Лойд Харис е името на противника на Димитров, срещу когото никога до момента не се е изправял. Това ще бъде първи мач за българина след тежката му загуба от Рафаел Надал на 1/8-финалите в Монте Карло. 

По-рано Гришо беше получил "уайлд кард" и за турнира в Ещорил, Португалия, но в последния момент се оттегли заради стоматологичен проблем. Ако сега той победи Харис, във втория кръг в Испания ще се изправи срещу победителя от мача между Алекс Де Минор и Хауме Мунар. 

В третия кръг пък евентуален негов съперник може да бъде Доминик Тийм, срещу когото за последна игра на 1/8-финалите на Откритото първенство на Австралия!

Поставеният под №1 Рафаел Надал ще тръгне на поход към шестата си титла от Мадрид директно от втория кръг, а жребият му определи да играе срещу Адриан Манарино или Карлос Алкарас. Номер 2 Даниил Медведев ще играе срещу Алехандро Давидович или квалификант, а Стефанос Циципас срещу победителя от двойката Беноа Пер - Николоз Басилашвили. Новак Джокович се отказа от участие в Испания!

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички