Жалко: Ели Костова и Вики Томова не прескочиха предпоследното стъпало преди Уимбълдън


Жалко: Ели Костова и Вики Томова не прескочиха предпоследното стъпало преди Уимбълдън
Снимка: Getty Images/Guliver

1083 0

За голямо съжаление две български тенисистки отпаднаха на предпоследното стъпало преди основната схема на турнира от Големия шлем - Уимбълдън. Ели Костова и Вики Томова не успяха да се справят със своите съпернички и напуснаха квалификациите.

Виктория Томова - Даниеле Лао

Българката, която е под №105 в света загуби своя мач срещу представителката на САЩ Даниеле Лао (№238). Мачът продължи 1:54ч., а Томова загуби с 1:2 сета - 1:6, 6:2 и 4:6.

Вики Томова допусна три пробива в първия сет и го загуби след само 28 минути игра. Във втория тя показа много по-добро лице и с ранен пробив успя да натрупа аванс от 2 гейма, а след това постигна и втори за 5:2. В крайна сметка тенисистката ни спечели сета с 6:2 за 38 минути.

В последния трети сет двете състезателки си размениха набързо по два пробива, а при 4:5 Вики Томова отново не взе подаването си и загуби сета с 4:6, а с това и самия мач.

Елица Костова - Синю Уанг

Поставената под №259 в ранглистата българка отстъпи на представителката на Китай Уанг (№144) с 0:2 сета за 54 минути!

Ели Костова допусна три пробива на свои сервис в първия гейм и въпреки че също осъществи един, тя загуби частта с 2:6. Това като че ли разстрои играта ѝ и втората част завърши за точно 20 минути - 1:6. 

В същото време, най-добрата ни тенисистка Цветана Пиронкова продължава с доброто си представяне на зелените кортове и е на крачка от основната схема на Уимбълдън - подробности за нейната победа можете да прочетете тук!

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички