Цветана Пиронкова с нова лекция в квалификациите на Уимбълдън! На 1 мач от основната схема е


Цветана Пиронкова с нова лекция в квалификациите на Уимбълдън! На 1 мач от основната схема е
Снимка: БГНЕС

1364 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова записа втора победа в квалификациите за турнира от големия шлем - Уимбълдън. Тя се справи с представителката на домакините Найкта Бейнс, която е под номер 293 в световната ранглиста на WTA, за по-малко от час игра (54 минути).

Пловдивчанката отново бе категорична и записа успех с 2:0 сета (6:1, 6:2 в отделните части). Така до момента от двата си двубоя (първият бе срещу Усуе Арконада) е дала само общо 4 гейма на опонентките си. За да попадне в основната схема на Уимбълдън, Пиронкова трябва да спечели още един мач.

В първия сет от днешния двубой 103-ата в света българка спечели с категоричното 6:1. По подобие на вчерашния си мач, тя поведе с 5:0, след което съперничката ѝ спечели подаването си и избегна "геврека". При сервирането си обаче Цвети нямаше проблеми и затвори частта по категоричен начин и осъществявайки 3 брейбола от 4 възможни.

Във втория сет Пиронкова "отпусна" толкова геймове, колкото беше загубила до момента от началото на участието си - 2. Въпреки това нямаше никакви проблеми и с два пробива си осигури комфортен аванс. В 5-ия гейм, когато тя сервираше, британката стигна до две точки за пробив, но Цвети показа, че и психически е стабилна, като излезе от ситуацията.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички