Цветана Пиронкова за Уимбълдън: Добра възможност за нови добри резултати


Цветана Пиронкова за Уимбълдън: Добра възможност за нови добри резултати
Снимка: Getty Images/Guliver

1375 0

Най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова започна усешно в квалификациите за турнира от Големия шлем Уимбълдън, който е на любимата ѝ тревна настилка. Тя самата призна, че усеща моментът добър за нови страхотни моменти и успехи там (през 2010 година стигна до полуфиналите на Уимбълдън).

"Мотивацията ми? Просто искам да играя, а чрез квалификациите е единственият шанс в момента. Мисля, че тенисът върши доста добра работа, осигурявайки възможности за своите играчи. Правят най-доброто, така че да имаме възможност да играем, а това е важно за нас. Оценявам всеки мач, който изиграя, да не говорим за всеки добър резултат като полуфинал на турнир от Големия шлем. Беше специален момент в живота ми и когато поглеждам назад винаги го правя с много позитивно чувство. Кара ме да се усмихвам, винаги ще го имам и съм много благодарна, наслаждавам му се.

Сега съм концентрирана върху това да постигна нови добри резултати и мисля, че това е добра възможност, така че ще дам всичко от себе си. Квалификациите са огромно предизвикателство: три мача срещу много, много добри съпернички, които се опитват да стигнат до основната схема, голяма битка е. Осъзнавам го и съм готова за всеки мач, надявам се да покажа най-доброто, на което съм способна" - заяви Пиронкова.

Цвети Пиронкова се завърна ударно на Уимбълдън след 4-годишно отсъствие и даде само 1 гейм на опонента.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички