Извънредно: Григор Димитров трябва да се изолира, участието му в Мелбърн е под въпрос


Извънредно: Григор Димитров трябва да се изолира, участието му в Мелбърн е под въпрос
Снимка: Getty Images/Guliver

2317 0

Нови главоболия ще създаде коронавирусът на някои от тенисисите в Мелбърн, Австралия. Малшансът да е сред тях има най-добрият български тенисист Григор Димитров. Той ще трябва да се подложи на изолация, докато не даде отрицателен тест за заразата.

Всичко идва оттам, че е регистрирана положителна проба за COVID-19 на служител от един от трите главни хотела, които приемаха карантинираните състезатели, които пристигаха с полетите. Именно това е хотелът, в който и Димитров бе отседнал (Grand Hyatt).

Поради това и целият щат Виктория ще се върне към по-сериозните мерки и ограничения, като 600 тенисисти и съпровождащи ги хора трябва да се изолират и моментално да си направят тестове. Сред ограниченията се връщат задължителните маски на закрито, забраните за събиране на повече от 15 души на закрито, като освен това цели 75% от хората няма да се върнат на работа от понеделник.

За всичко това информира министър-председателя на щата Даниел Андрюс. Случаят на коронавирус прекъсва серия от 28 дни, в които нямаше нито една положителна проба. "Трябва да приемем, че този човек е заразил и други. Уверен съм, че всички ние сме отговорни и знаем какво трябва да сторим" - споделя Андрюс.

Властите разкриха, че заразеният е бил потенциално в контакт с всички тенисисти, които са отседнали в хотела между 29 януари и 2 февруари. "Те всички се считат за контактни на заразения. Трябва моментално да се изолират и да бъдат тествани" - разкрива още Андрюс.

"Те ще са изолирани, докато не дадат отрицателен тест, а това ще се свърши утре. Може да има влияние върху нещата около турнира, но на този етап няма влияние върху самите мачове от състезанието" - допълва министър-председателят.

От властите разпространиха всички места, на които заразеният служител е бил през 5-те дни, както и точните часове. Бе призовано да няма паника, но и да се подходи отговорно от всички жители. А кога и в колко по програма трябва да играе Григор Димитров в следващия си мач?

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички