Григор Димитров също призна за несправедливост на Australian Open, определи се като "щастливец"


Григор Димитров също призна за несправедливост на Australian Open, определи се като "щастливец"
Снимка: Getty Images/Gulliver

1693 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров говори седмица преди старта на първия за годината турнир от Големия шлем - Australian Open (Откритото първенство на Австралия). Хасковлията се превърна в поредното име, което призна, че състезанието няма да е еднакво справедливо за всички.

Това се дължи на факта, че много от тенисистите бяха подложени на задължителна карантина поради това, че на самолетните им полети към Австралия са били установени положителни проби за коронавирус. Самият Димитров се размина с това, заради което се определя и като "щастливец".

"Аз бях един от щастливците, на чийто полет нямаше заразен. Най-важното за нас е да продължаваме да се борим и да се възползваме от възможностите си всеки ден, трябва да се фокусираме върху всеки отделен ден. Надявам се да няма повече положителни проби и да можем да се преборим с това.

Някои играчи ще имат преимущество, защото могат да тренират всеки ден, а други - не. Всеки е различен и се аклиматизира към условията по различен начин, а тази година е по-различно и заради времето, в което се провежда турнира. Определено е неприятно за играчите, които трябва да се затворят в една стая за две седмици. Аз помня колко неприятно ми беше, когато прекарвах вируса. Всеки ще се справи по различен начин и се надявам скоро да преминем през тези трудности и да можем да сме по-позитивни.

Трудно ми е да кажа през какво преминават тези играчи под карантина. Това е лично, защото всички са различни, но се борим за едно и също нещо. Сега е различно изживяване и трудно за всеки. Виждам, че някои се стараят да извлекат максимума от ситуацията. Щом това премине, се надявам да можем вече да гледаме към по-приятни неща" - сподели българският тенисист пред BBC.

A след карантината Григор Димитров най-сетне се събра с треньора си (СНИМКА).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички