Изумително! Григор Димитров в топ 10 по победи сред играещите тенисисти


Изумително! Григор Димитров в топ 10 по победи сред играещите тенисисти
Снимка: Getty Images

4643 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров имат десетки поводи да се усмихва през последната половин година. Кариерата му е във възход и той вече спечели и първата си титла от 2017 година насам, триумфирайки в Бризбън.

Освен това Гришо подобрява и статистиката си, радва с красиви отигравания, попада в престижни класации. Последната такава прави българина едва ли не легенда в своя спорт.

Има и голям шанс за топ 8

Къде е Гришо по брой победи сред действащите тенисисти?

Става дума за класация за брой победи сред професионалните тенисисти, които все още играят. Димитров е в топ 10 - заема деветото място със своите 425 успеха срещу 275 поражения.

Победа №425 Григор постигна в четвъртфинала в Ротердам срещу Александър Шевченко. За съжаление, в следващия си мач той загуби от Алекс Де Минор. Гришо обаче има всички шансове да премине напред тази класация.

Голям шанс да стане и осми

Осмото място в момента е заето от Кей Нишикори, който обаче е в лоша форма и е преследван от контузии. Той има 433 победи, като родната звезда скоро може да го задмине, ако запази настоящата си форма.

Иначе номер 1 в класацията е Новак Джокович с 1094 победи и 215 загуби. Втори е Рафаел Надал с 1070-221. Трети е Анди Мъри със 733 победи и 254 загуби. А ето каква сума донесоха на Григор успехите му през 2024 година

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички