Изненада: Григор Димитров научи следващия си съперник за Australian Open - коварен, неприятен и непознат


Изненада: Григор Димитров научи следващия си съперник за Australian Open - коварен, неприятен и непознат
Снимка: Getty Images

16505 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи съперника си за втория кръг на Australian Open. Това е представителят на домакините Танаси Кокинакис, след който се наложи над Себастиан Офнер. Срещата между тях продължи над 4 часа и 15 минути и в крайна сметка австралиецът победи след 7:6(1), 2:6, 6:7(4), 6:1, 7:6(10:8), въпреки че не бе фаворит в мача.

По-рано през деня пък Гришо сломи Мартон Фучович. До този момент Димитров и Кокинакис не са се изправяли един срещу друг и в това отношение австралиецът е непознат за българина. Несъмнено голям плюс за Танаси ще бъде публиката, която яростно го подкрепяше и срещу Офнер, като в ключови моменти бе твърде шумна (като например след сгрешен първи сервис за съперника).

32-годишният българин е номер 13 в света, докато 27-годишният представител на Австралия е под номер 80 в световната ранглиста. Отпадналият от него Офнер, който също е на 27 години, пък заема 37-ата позиция.

Още: Григор Димитров развали 4-годишно проклятие: С него "изгоряха" Медведев, Синер и още топ играчи

В дуела между Офнер и Кокинакис, австриецът бе в ролята на лек фаворит преди мача. Той загуби първия сет след тайбрек, след като двамата така и не се пробиха. В тайбрека обаче представителят на домакините бе изключително стабилен и даде само точка на опонента.

Вторият сет завърши доста по-бързо, въпреки че до шестия гейм нямаше пробиви. Последваха обаче два такива за Офнер, а между тях отрази и брейкточка за Кокинакис, с което сетовете бяха изравнени.

И в третата част нямаше обаче нито един пробив, като дори нямаше и точка за пробив. Този път обаче австриецът си бе научил урока за тайбрека и успя да го спечели. Веднага след това последва нов скоростен сет, в който този път Кокинакис бе твърде солиден и даде само гейм на съперника.

И след като си размениха по един спечелен тайбрек и по един безпроблемен сет, се стигна до решаваща пета част. В нея също трябваше да е драматично до край, като отново се стигна до шампионски тайбрек, след като не просто нямаше пробиви - нямаше и нито един брейкбол. В него се играеше до 10, а след като поведе с 9:7, Танаси имаше два мачбола. При първия не успя да запише минипробив, но при втория бе на собствен сервис и взе мача след ретур в мрежата.

Още: Мачът бе отложен: Как съперникът на Григор Димитров грубо наруши правилата на Australian Open?

Всички топ моменти от успеха на Григор Димитров на Australian Open + извинение за гениална "случайна" точка (ВИДЕО)

Разочарование след мача на Григор Димитров: Нито той, нито Мартон Фучович свали тениската си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички