Мачът бе отложен: Как съперникът на Григор Димитров грубо наруши правилата на Australian Open?


Мачът бе отложен: Как съперникът на Григор Димитров грубо наруши правилата на Australian Open?
Снимка: Getty Images

114046 0

Григор Димитров и Мартон Фучович изиграха хубав мач от първия кръг на Australian Open, който продължи около три часа и половина. Унгарецът взе първия сет, но това се оказа недостатъчно, след като българинът спечели следващите три и се класира за следващия кръг.

Как Фучович наруши правилата преди мача с Григор Димитров?

Стартът на срещата обаче бе отложен за малко и тя започна по-късно, отколкото трябваше. Причината бе в съперника на 32-годишния българин. Фучович не бе спазил правилата на "Джон Кейн Арена", които важат за всички състезатели в надпреварата.

Григор Димитров на Australian Open

Проблемът бе, че 31-годишният унгарец трябваше да смени своето облекло поради правило за това колко спонсори могат да се виждат на тениската му. Има строга рестрикция относно логата, които биват рекламирани от състезателите.

Още: Всички топ моменти от успеха на Григор Димитров на Australian Open + извинение за гениална "случайна" точка (ВИДЕО)

Те не са рестриктирани от рекламирането на одобрени производители за тенис облекло на екипа си, но могат да показват само до две комерсиални лога от определен размер. Фучович се преоблече и продължи загрявката, след като екипът му му намери нова тениска, която да носи за срещата.

"Мисля, че проблемът бе със спонсорите. Предполагам, че логата са твърде големи. Това, което стана, не е нещо много извънредно и уникално. Знам, че не ми е позволено да играя така. Исках да изляза така. Направих го заради мои причини.

Синът ми носеше бяла тениска днес на тренировките и опитах и аз да нося бяла тениска на мача ми, но не се получи. Това е ок" - коментира ситуацията Фучович. А какво заяви Григор Димитров след победата над Фучович на Australian Open?

Разочарование след мача на Григор Димитров: Нито той, нито Мартон Фучович свали тениската си

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички