Изненада: Аутсайдер се оказа първият опонент на Григор Димитров в Барселона


Изненада: Аутсайдер се оказа първият опонент на Григор Димитров в Барселона
Снимка: Getty Images

2016 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров научи името на първия си съперник за надпреварата в Барселона, част от сериите ATP 500. Това е Емилио Гомес, който изненадващо победи Алберт Рамос-Виньолас с 2:1 сета (6:3, 1:6, 6:4 в отделните части).

Еквадорецът е под номер 120 в световната ранглиста, докато испанецът е на 55-ата позиция. Преди сблъсъка специалисти и анализатори даваха далеч по-голям шанс за победа на Рамос-Виньолас, но прогнозите им не се сбъднаха.

Рекордното класиране на Гомес до този момент е 90-ото място, постигнато през февруари тази година. Григор Димитров до този момент не се е изправял срещу еквадореца на ниво ATP.

Първият между Алберт и Емилио изобилстваше от точки за пробив. Една от тях бе грабната от Гомес, който проби за 3:1. Три гейма по-късно пробивът бе върнат, но опследва рибрейк на 0, който бе затвърден... отново на 0.

Втората част бе безапелационно в полза на Рамос-Виньолас. Той даде на опонента да спечели само първия си сервис-гейм за 1:1, след което спечели всички останали в сета, записвайки още два пробива.

Третият сет бе истински пир за пробиви. Само три от геймовете бяха спечелени от подавачите - всички останали седем бяха за посрещащия. И в крайна сметка Гомес започна, а и приключи с пробивите в тази част.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички