Исторически триумф за България! Девойките ни до 18 г. спечелиха Европейското отборно първенство по тенис


Исторически триумф за България! Девойките ни до 18 г. спечелиха Европейското отборно първенство по тенис
Снимка: Офиц. сайт на БФТенис

1710 0

Страхотен и исторически успех за България! Девойките ни до 18 г. триумфираха с титлата на Европейското отборно първенство по тенис във Франция. Талантливите българки спечелиха във финала срещу Словакия с 2:0 победи. Това е първа титла в историята за нац. отбор на България за девойки до 18-годишна възраст от Европейско отборно първенство!

Това е трета титла за България в исторически план от Европейски отборни първенства. През 1978 г. Адриана Велчева и Марина Кондова са шампионки до 16 г. През 2016 г. Денислава Глушкова, Катерина Димитрова и Стела Пеева триумфират до 12 г.

Нашите момичета спечелиха шест последователни победи за да спечелят първото място. На полуфиналите България победи №1 в схемата тим на Чехия, а на четвъртфиналите се наложи над Унгария. Предната седмица българките спечелиха убедително първото място на турнира в Арад (Румъния). Там те се наложиха над тимовете на Швеция, Румъния и Словакия.

Михаела Цонева даде преднина срещу Нидерландия след 6:3, 6:4 над Нина Варгова. След това Денислава Глушкова победи Никола Даубнерова с 6:4, 6:4.

България се представи в състав Денислава Глушкова (ТК "Дема", гр.София), Михаела Цонева (ТК "Габрово", гр.Габрово) и Дария Великова (ТК "Изида", гр.Добрич). Треньор на България е Михаил Атанасов, а кондиционен треньор е Милен Илиев. Шампионките се прибират в България утре в 22.25 ч. на Терминал 2 на летище София.

А ето каква цел си постави Григор Димитров.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички