"Искам към върха, не искам да спирам тук": Опонентът на Григор Димитров се цели високо


"Искам към върха, не искам да спирам тук": Опонентът на Григор Димитров се цели високо
Снимка: Getty Images

2174 0

Най-добрият български тенисист Григор Димитров започва участието си на турнира в Маями, част от сериите "Мастърс 1000". Първият му опонент е германецът Ян-Ленард Щруф, който отстрани Фабио Фонини, за да стигне до 1/32-финалния двубой с хасковлията.

Той се завърна на Court Butch Buchholz, където преди година претърпя неприятна контузия. Въпреки това се абстрахира психически от травмата и надделя с 2:1 сета.

"Хубаво е отново да играя тук. Градът е прекрасен, както и турнирът. Не се чувствам странно и не мисля за това (бел. ред. контузията на този турнир). Когато програмата излезе, си помислих, че това е същият корт, но после се фокусирах върху мача.

Свикваш да играеш на големите турнири, а после се връщаш към квалификациите на турнирите от Големия шлем и това не е лесно. В последните няколко години се вдигна нивото на тениса. Играчите станаха още по-добри. Така че ако си помислиш, че лесно може отново да си на върха, бъркаш.

Мачът с Фонини беше тежък. Той ме водеше с 3:1 в срещите преди тази. Сезонът върви добре, играя добър тенис и искам да продължа така" - започна Щруф.

Германецът е пределно мотивиран да си върне най-добрата форма и дори да надгради класирането си отпреди. Той призна, че далеч не иска да спира дотук и че ще дава най-доброто от себе си.

"Искам отново да се изкача към върха. Не искам да спирам тук. Ще е странно да спра на това място. Искам да играя добър тенис, да се наслаждавам и да вървя нагоре. Ще опитам да дам най-доброто от себе си и да работя здраво" - завърши Щруф.

Мачът между двамата трябва да започне около 21:30 часа българско време. Вижте къде да гледаме Григор Димитров - Ян-Ленард Щруф по ТВ.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички