"Исках да събера достатъчно пари, за да...": Григор Димитров разказа за странен мотив №1 за победата над Джокович


"Исках да събера достатъчно пари, за да...": Григор Димитров разказа за странен мотив №1 за победата над Джокович
Снимка: Getty Images / Guliver

8498 0

Григор Димитров се върна над 10 години назад във времето, когато за първи път участва на състезанието в Мадрид, част от сериите "Мастърс 1000". Току преди да запише пореден мач в испанската столица и да започне участието си през 2024-та, най-добрият български тенисист бе запитан за емоциите от 2013-а година.

Както е отлично известно - именно тогава записва може би най-великата победа в своята кариера. Тогава побеждава Новак Джокович, като това е и единственият успех на български състезател над действащ номер 1 в световната ранглиста.

Григор Димитров разказа големия си мотив за победата над Джокович през 2013 година

Димитров сподели много любопитен факт около онази велика победа, като в прав текст призна, че голямата мотивация е била... да събере пари, за да се премести в по-хубав хотел. По онова време е отседнал в "съмнителен" по неговите думи хотел.

Още: Спомени връхлитат Григор Димитров: Великият успех над Джокович - сръбски "хитрини" и 3 часа мъка (ВИДЕО)

"Първият път в Мадрид? Кога беше това? Трябва да е било преди много време. Когато победих Новак? Спомням си, че дойдох доста по-рано в Мадрид и бях отседнал в много съмнителен хотел. Когато разбрах, че играя срещу него, си казах, че е време да го победя и най-вече да събера достатъчно пари, за да се преместя в друг хотел. Беше страхотно преживяване. Все още бях много млад и исках да усетя пълното преживяване в Мадрид, като обикалях града постоянно през деня.

Това беше една от онези спeциални вечери - перфектна температура, препълнени трибуни и прекрасно усещане от моя страна, когато излязох на корта. Мисля, че се получи страхотен мач и от двете страни. Имаше много мятане по корта, къси топки топки и немалко съмнителни решения, които взех. Накрая обаче нещата сработиха и това е един от най-хубавите ми спомени тук" - започна Григор.

Впоследствие той призна, че не е имал никакви очаквания към срещата и просто е искал да покаже най-доброто от себе си. 32-годишният хасковлия за пореден път заяви, че и в момента играе без очаквания към себе си и това е в основата на успехите му.

"Нямах очаквания. Винаги съм обичал тези мачове. Харесва ми да вдигам нивото си в подобни случаи, особено срещу него по това време. Това беше един от първите ни мачове и исках да видя къде се намирам. Просто се надявах да играя своята игра и нямах някакви конкретни очаквания към себе си. Общо взето се надявах да изпълня тези неща и да видя каква ще бъде развръзката, а тя се оказа доста добра за мен.

Още: "Григор Димитров не е спечелил и един турнир от Големия шлем, а се прави на Новак Джокович"

Точно на това се дължат част от успехите ми в последните месеци. Опитвах се да нямам очаквания, аз съм своя най-голям критик, но няма да постигна нищо, ако просто имам очаквания. Трябва просто да се подготвя по най-добрия начин в тенис и физическо отношение, за да съм готов да се състезавам. Това е основното нещо. Не можеш просто да очакваш, а трябва да наблегнеш на работата, за да се случват нещата. Няма преки пътища в спорта" - продължи българинът.

Какво мисли Григор Димитров за представянето си в последно време?

Григор Димитров на клей

За финал той бе запитан да коментира и как се чувства след страхотните резултати на последните турнири от сериите "Мастърс 1000", на които участва:

"Страхотно е. Наистина чудесен период. Наскоро говорих с отбора и им казах, че това е отлично постижение от страна на всички ни. Най-много се насладих на това, че съумях да изиграя толкова много добри поредни мачове и да победя толкова голям брой първокласни тенисисти. Това е едно от най-трудните неща в спорта. Горд съм, че съумявам да правя всичко това за продължителен период от време.

В тениса нямаш много време да се насладиш на момента, защото постоянно трябва да бъдеш на някое ново място, но се опитвам да оползотворя максимално моментите, в които съм далеч от корта и да бъда благодарен за всичко случващо се около мен. Не всеки ден се чувстваш добре и все още имам своите тежки моменти, но винаги продължавам напред и се гордея най-много с това" - каза още той. А покрай успешните резултати Григор Димитров официално губи точки заради отказването си от турнир, на който изуми местните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички