Ига Швьонтек след титлата си на Ролан Гарос: Украинци, бъдете силни, светът все още е тук!


Ига Швьонтек след титлата си на Ролан Гарос: Украинци, бъдете силни, светът все още е тук!
Снимка: Getty Images

2558 0

"Благодаря на отбора си, без вас нямаше да съм тук, радвам се, че най-накрая всички парчета от пъзела се наредиха, вие работите здраво, аз също работя здраво и заслужаваме това", сподели новата шампионка на Ролан Гарос Ига Швьонтек, след като победи Коко Гоф с 6-1, 6-3 във финала на турнира.

"Поздравявам Коко, защото виждам, че напредваш с всеки месец, на твоите години бях в първата си година като професионалист и нямах никаква идея какво правя. Бе невероятно да спечеля тази титла преди две години, но този път напрежението бе голямо, благодаря на всички фенове за подкрепата и за всички полски знамена по трибуните."

"Искам да кажа на украинците, бъдете силни, светът все още е тук. Още от титлата ми в Доха се надявам, че при следващата ми реч ситуацията ще е по-добра, но това още не е така", допълни световната номер 1, когато днес записа 35-ти пореден успех.

"Напълно заслужаваш титлата, това, което правиш в Тура в последните месеци е невероятно. Надявам се да играем още финали", каза дебютантката във финал от Големия шлем Коко Гоф.

"Благодаря на отбора си, съжалявам, че не успях да спечеля днес, но ви благодаря, че винаги ме подкрепяте. Надявам се това да е първият от много финали", допълни 18-годишната американка.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички