И втората ракета на Австрия е аут! Вече е време за България в ATP Cup?


И втората ракета на Австрия е аут! Вече е време за България в ATP Cup?
Снимка: Getty Images/Gulliver

1803 0

Съвсем наскоро първата ракета на Австрия Доминик Тийм призна, че няма да участва на ATP Cup. Тогава се породиха съмнения дали мястото на страната няма да бъде заето от отбора на България. Григор Димитров и компания са първа резерва и ще влязат на мястото на дадена страна, ако тя не може да вземе участие.

Тогава обаче от ATP Cup потвърдиха за SportLive.bg, че Австрия остава в плановете и България няма да влезе на нейно място. Сега обаче стана ясно, че всъщност и втората ракета на Австрия няма да може да вземе участие.

Денис Новак призна, че няма да играе на ATP Cup. На пръв поглед това би трябвало да означава, че Австрия няма как да играе, тъй като по правилник поне един играч от всяка държава трябва да е в топ 250 на ранглистата на ATP.

Австрия вече не отговаря на този критерий, след като Новак се отказа поради здравословни причини. Самият Денис не е дал официално изявление, а от ATP Cup все още не са обявили нищо на официалните си канали.

Очаква се до часове да стане ясно категорично дали Австрия отпада, което съответно би значело и участие за България. Турнирът ще се състои през янунари. А първата ракета на Австрия Доминик Тийм призна, че няма да играе и на Australian Open.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички