Малко след новината за Рубльов: Шаповалов също е спрян за ATP Cup от Ковид-19


Малко след новината за Рубльов: Шаповалов също е спрян за ATP Cup от Ковид-19
Снимка: Getty Images/Guliver

1102 0

Малко след като Андрей Рубльов обяви, че е заразен с Ковид-19, световният номер 14 - Денис Шаповалов, също разкри, че е дал положителна проба! 22-годишният тенисист бе сред първите играчи, които влязоха в Австралия преди началото на отборната надпревара ATP Cup, която стартира на 31 декември.

Той сподели в Туитър, че изпитва леки симптоми и се е самоизолирал – последният играч, който участва на демонстративния турнир в Абу Даби този месец, заразил се с коронавирус.

"Здравейте, всички, просто исках да Ви споделя, че при пристигането ми в Сидни, тествах положително за коронавирус. Следвам всички протоколи, включително изолация и уведомяването на хората, с които съм бил в контакт. В момента имам леки симптоми и очаквам с нетърпение да се завърна на корта, когато е безопасно това да се случи", написа Шаповалов.

Шаповалов игра с Рафаел Надал в Абу Даби, като испанската суперзвезда по-късно също даде положителен тест за вируса, което наруши подготовката му за Australian Open. 

Олимпийската шампионка от Токио Белинда Бенчич и тунизийката Онс Жабер също тестваха положително за Ковид-19 след участието си в Абу Даби.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички